Scholen

Materiaal voor in de klas

Geronimo Stilton vindt het heerlijk om kinderen te zien lezen! Om hen nog meer te stimuleren, stellen wij graag leuke en leerzame hulpmiddelen beschikbaar die u in uw klas kunt gebruiken. Zoals taalspelletjes, kleurplaten, voorleesverhaaltjes en zelf teksten schrijven voor de krant De Wakkere Muis. We verversen het regelmatig, zodat u altijd over nieuw materiaal kunt beschikken. Zo maakt u uw lessen nog leuker!

Leuke én leerzame lesbrieven

Net als u, streeft uitgever Bakermat ernaar het lezen bij kinderen te stimuleren. Speciaal voor leraren ontwikkelen wij daarom lesmateriaal over onze boeken. Elke maand stelt uitgeverij Bakermat een speciale lerarennieuwsbrief samen. Deze nieuwsbrief bevat niet alleen een lesbrief over een van onze boeken, maar staat ook boordevol handige tips, leuke knutselopdrachten en leerzame spelletjes die u met de kinderen kunt doen. Met elke maand een ander thema, zoals liefde, winter, Halloween of geschiedenis. Om een indruk te geven van hoe zo’n lesbrief eruit ziet, hebben we er een aantal voor u geselecteerd om te downloaden.
Psst! Wist u dat abonnees van de lerarennieuwsbrief het als eerste horen wanneer er weer een nieuwe lesbrief is?

Nieuwe kleurplaten op de website!

De lente is echt begonnen: de zon schijnt, overal bloeien narcissen en krokussen en de vogels fluiten een vrolijk deuntje. Breng de lente ook de klas in met deze zonnige kleurplaten van Geronimo! U kunt de kleurplaten downloaden en aan alle Geronimo fans uitdelen.
Ook op de site van De Wakkere Winkel zijn kleurplaten te vinden. Muizenissig leuk voor de onderbouw! Let er wel op dat deze kleurplaten auteursrechtelijk zijn beschermd en alleen binnen de school mogen worden verspreid!

Makkelijk Lezen met Geronimo!

Op veler verzoek hebben wij een Makkelijk Lezen-boek gemaakt met een speciaal ontwikkeld lettertype, makkelijkere woorden en meer regelafstand.

Altijd zijn wij op zoek naar mogelijkheden om nog meer kinderen aan het lezen
te krijgen! Daarom hebben wij de boeken Het raadsel van Londen en Samoerai op ninjajacht zowel in een reguliere als in een Makkelijk Lezen uitgave op de markt gebracht. De Makkelijk Lezen editie heeft een aangepast en groter lettertype, meer regelafstand, extra witregels en minder moeilijke woorden.

 

Bestanden